Forside > Tester, guider og undersøkelser > Barnesenger: Billigst ble best
Ikea Gulliver vant stor barneseng-test utført av danske Tænk.

Det danske forbrukermagasinet Tænk er kjent for sine svært grundige produkttester. Denne gangen har magasinet tatt for seg barnesenger, eller sprinkelsenger som de ofte kalles. Danskene har fokusert på sikkerhet, men har også sett nærmere på holdbarhet, materialkvalitet, uønskede stoffer, merking og bruksanvisninger.

Billigste vant

Flertallet av de ti testede sengene koster fra 1.000 kroner og oppover mot 8.000 kroner. Sengen som skulle vise seg å vinne hele testen, var imidlertid den rimeligste av dem alle: Ikea Gulliver. Gulliver, som finnes i både bjerk og hvit (se bilder), koster beskjedne 675 kroner.

Riktignok kritiserer Tænk at Ikea har valgt en sengebunn som ikke er vannbestandig. Men med unntak av testdisiplinen «Utførelse og kvalitet» oppnår Gulliver gjennomgående svært solide resultater.

Svært dyr – men god

Testens aller dyreste sprinkelseng kommer fra den danske produsenten Leander. Den eksklusive Leander-sengen (til venstre på det store bildet) koster her i landet rundt 8.000 kroner, mer enn ti ganger så mye som Ikea Gulliver. Til gjengjeld er Leander alene om å oppnå toppscore i testdisiplinen «Utførelse og kvalitet». Sterke resultater også i de andre testdisiplinene sørger for at Leander-sengen tar testens sølvmedalje.

Skuffende resultat

Høy pris betyr imidlertid ikke nødvendigvis alltid at en sprinkelseng er et godt kjøp. Danske Sebra Kili Baby+Junior koster mellom 5.000 og 6.000 kroner i norske nettbutikker, men måtte nøye seg med en svak sjuendeplass. Hovedårsaken bak det svake resultatet, er at laboratoriet avdekket både klemrisiko og svake materialer.

Les hele testen og se samtlige resultater hos Tænk (betalingstjeneste)

Jogrim Aabakken.Foto
Jogrim Aabakken
Evaluering og læring
jogrim@forbrukerradet.no
Abonner på vårt nyhetsvarsel