Forside > Tester, guider og undersøkelser > Bæreseler: Stor, dansk test
Danske Forbrugerrådet Tænk har gjennomført en grundig test av 10 bæreseler. Det tyske merket Manduca gikk av med seieren.

Det danske forbrukermagasinet Forbrugerrådet Tænk har publisert en test av ti bæreseler for babyer og barn. Som vanlig er testen svært grundig. Tænk har denne gangen undersøkt alt fra sikkerhet, ergonomi og komfort til krympeproblematikk, merking og skadelige kjemikalier. Til sammen er produktene vurdert i forhold til mer enn 30 testkriterier.

Vinneren – med 72 av 100 oppnåelige poeng – ble produktet Manduca New Style, som faktisk også er blant testens rimeligste produkter. New Style er tilgjengelig i flere norske nettbutikker og koster her i landet rundt 1.100 kroner.

Flammehemmere

I den andre enden av skalaen finner vi tysk-britiske Britax Bæresele og norske Stokke MyCarrier, som begge endte opp med bare 40 poeng. Hovedårsaken til at de to produktene endte opp nederst på listen, er at Tænk fant flammehemmere på produktene.

I sammenheng med bæresele-testen, ble også en slynge og et bæresjal testet. Bæresjalet oppnådde et meget godt resultat, mens slyngen viste seg å inneholde uønskede kjemikalier.

Forbrukerrådet har ikke rettigheter til å videreformidle alle testresultatene. Hvis du oppsøker Forbrugerrådet Tænks nettsider (betalingstjeneste) får du imidlertid full oversikt over samtlige testede produkter, samt en rekke nyttige artikler med tips og råd om bæreseler.

 

Jogrim Aabakken.Foto
Jogrim Aabakken
Evaluering og læring
jogrim@forbrukerradet.no
Abonner på vårt nyhetsvarsel