Vær på vakt når du blir tilbudt en iPhone til én krone

Forbrukerrådet får stadig vekk telefoner, og e-post, fra folk som har blitt tilbudt å kjøpe en iPhone til en krone på nettet. Det er en velkjent måte å svindle folk på, så lenge det ikke er knyttet til salg av et telefonabonnement.

Folk med uærlige hensikter vet at folk elsker et godt tilbud, særlig et som er for godt til å være sant. På den måten kan de få tak i sensitiv informasjon som blant annet bankkortnummeret ditt. Har du oppgitt telefonnummer, eller e-post, kan det også misbrukes ved at det selges videre til firmaer som gjerne vil kontakte folk som lett kan la seg lure.

Mobiltelefon.Foto

Vær på vakt

Forbrukerombudet har tilsyn med ulovlig markedsføring, men mange av selskapene befinner seg i utlandet, og dit rekker ikke lovens lange arm. Forbrukermyndighetene i Norge, og i Europa, samarbeider for å gjøre internett til et trygt sted, men skurkene er stadig ett steg foran. Det er derfor viktig at du er på vakt.

Ekstra sikkerhet med kredittkort

Har du blitt lurt, finnes det en vei ut av uføret. Har du brukt kredittkort, har du en ekstra sikkerhet. Du kan klage til banken hvis du ikke får det som er avtalt.

Her kan du lese mer om ukjente regninger og tips om hvordan du kommer deg ut av røvernes klør.

Relaterte saker