Canal Digital krever 150 kroner i måneden hvis du velger bort TV

Canal Digital lovet i 2014 at de ikke lenger skulle tvinge TV-abonnement på bredbåndkundene sine. Dessverre ser det ut som vi applauderte for tidlig.

Skal du kjøpe bredbånd fra Canal Digital Kabel-TV og Get, er du i dag også nødt til å betale for TV. Heldigvis har Forbrukerombudet erklært praksisen ulovlig, og selskapene lovet da også i 2014 å avskaffe ordningen.

Vi går nå inn i siste halvår i 2016 og selskapene opererer fortsatt som før. Det har vært lite informasjon om hvordan det nye tilbudet blir, men nå lettes det på sløret. Dessverre er Canal Digital Kabel-TVs tilbud langt fra det vi håpet på.

foto.pc

Foto Colourbox

Tvunget til dyrere løsning

Telenor, som eier Canal Digital Kabel-TV, kjøpte i 2011 Los Bynett i Kristiansand, inkludert 9600 privatkunder. Mange av disse hadde kun avtale om internettilkobling. I vår presenterte Canal Digital kundene for en ny avtale.

I avtalen dukker den ukjente «nettleien» opp. Vil du ikke ha TV, må du nå betale 150 kroner i måneden for leie av nett. Denne leien skal dekke «service og drift av nettet». Ikke overraskende har dette provosert mange av kundene, som blir tvunget over på en dyrere løsning enn det de hadde før. Og med rette.

Nettleien er ikke en synlig post på fakturaen når du kjøper TV og internett i dag. «Normalpris» for en tjeneste vil da også vanligvis reflektere både drift og vedlikehold. Med andre ord, så koster det deg 150 kroner i måneden å velge bort TV.

Straff for å velge bort TV

Introduksjonen av den såkalte nettleien fremstår som straff for de som ikke ønsker Canal Digital Kabel-TVs pakketilbud, og undergraver tidligere fagre løfter om økt valgfrihet.

Vi håper nå selskapet sprekker sin egen testballong. For hvis dette er det vi har i vente, så er det ikke mye igjen av valgfriheten vi har blitt lovet.

Bilde av ansatt: Finn Myrstad
Finn Myrstad
Fagdirektør
(+47) 479 66 900
finn.myrstad@forbrukerradet.no
Abonner på vårt nyhetsvarsel

Relaterte saker