Forbrukerros til rentevinner

Forbrukerrådet overrakte på et møte i Trondheim i dag en forbrukerros til BN Bank, som var tidlig ute med å sette ned renten til 2,6 prosent for boliglånskunder.

Plutselig er det blitt mer fart i kampen om norske boliglånskunder.

Og nå lønner det seg å være en aktiv kunde i bankmarkedet: Det er forskjeller mellom bankene, og man kan tjene mye på å bytte bank.

Forbrukerne har verktøy

Huseiernes Landsforbund, BNBank og Forbrukerrådet diskuterte på et møte i Trondheim tirsdag hvordan man best videre stimulerer til bedre konkurranse i bankmarkedet.

– Forbrukerne har flere verktøy som setter dem i stand til å finne rett bank; finansportalen.no fra Forbrukerrådet og rentekartet til Dagens Næringsliv, for å nevne noen, sier fagdirektør Jorge B. Jensen i Forbrukerrådet.

– Samlet gir disse verktøyene et godt bilde av hva man kan oppnå i dag, og vanlige forbrukere taper mange penger på å være passive. Man kan lett tjene 10 000–15 000 kroner på et vanlig lån ved å bytte til rimeligste bank, sier Jensen.

Foto: Forbrukerrådet

Foto: Forbrukerrådet

– Prisene varierer normalt mellom kunder i bankene også, for de fleste banker diskriminerer mellom kundegruppene, sier Jorge B. Jensen.

Banksjef Gunnar Hovland (bildet) i BN Bank fikk i dag forbrukerros av fagdirektør Jorge B. Jensen i Forbrukerrådet.

Relaterte saker