Vi undersøker

Tester, undersøkelser og guider


Lurer du på hvilket barnesete du skal velge, eller hvilke solkremer
som har potensielt skadelige stoffer? Her finner du alle
tester, undersøkelser og guider vi har utført.
Silver

Erfaringsrapport om Silver: Fra sølv til gråstein

Silver ble det første livselskapet i Norge som er satt under offentlig administrasjon. Ledelse og aksjonærer har fremstilt saken som et statlig overgrep. Denne rapporten viser at det er mer presist å beskrive inngrepet som en statlig frigjøringsaksjon av pensjonsmidler.

650x433_Elbil-garantiguide_oppslag_2017

Elbil-garantiguiden 2018

Hyundai dytter Volkswagen ned fra tronen. I tillegg må Volkswagen finne seg i å dele sølvmedaljen med BMW og Mitsubishi. Årets guide inneholder også to nye elbilmerker; Opel og Smart. Nederst finner vi Tesla.

650x433_Hybrid-garantiguide_oppslag_2017

Hybridbil-garantiguiden 2018

Suzuki lover at hybridbilene Swift og Ignis SUV skal ha minst 80 prosent gjenværende batterikapasitet når de er fem år gamle. Dermed setter Suzuki en ny standard i hybridbil-klassen.

650x433_Ladehybrid-garantiguide_oppslag_2017

Ladehybrid-garantiguiden 2018

I fjor sto Volkswagen alene på topp. I år utfordres Volkswagen av både BMW, Mitsubishi og Hyundai. Sistnevnte tar innersvingen på dem alle. Nykommerne Mini og Toyota imponerer ikke.

Fond

Velge aktive aksjefond eller indeksfond? – 20 års analyse

Forbrukerrådet har avdekket mangel på relevante undersøkelser av aksjefond som markedsføres mot norske forbrukere. Vi har derfor utført en undersøkelser for å bedre forbrukernes beslutningsgrunnlag ved kjøp av aksjefond.

2015_guide_bil

Den store bilgarantiguiden 2018

Alfa Romeo, Fiat og Kia i knallhard kamp om tittelen «Norges beste bilgaranti». Sterke nykommere. Og mange forbedrede vilkår. Det er blant ingrediensene i den nyeste utgaven av Forbrukerrådets store bilgarantiguide.

650x433_Rust_bremseskiver

Kun fire bilmerker dekker rustede bremseskiver

Mazda, Mitsubishi, Subaru og Volvo er de eneste bilmerkene som gir deg full garantidekning mot rustne bremseskiver. Citroën, DS, Peugeot og Honda gir deg en viss dekning, mens de andre bilmerkene overlater regningen til deg.

650x433_Branntepper_DSB_2018_2

Elendige resultater i brannteppe-test

Bruk grytelokk til å slukke frityrbranner. Det er konklusjonen etter at DSB har gjennomført en stor test av branntepper.

Arkiv tester, undersøkelser og guider