Siste nytt

Hormonsjekk vant FN-pris

6. november, 2012

Forbrukerrådets hormonsjekk-app har vunnet FNs WSA-Mobile Awards mobilpris 2012 i kategorien miljø og helse. – En flott anerkjennelse av vår kampanje for trygge produkter, sier fagsjef Gunstein Instefjord.

Prisen er etablert av FNs World Summit on the Information Society, og premierer mobilapplikasjoner fra hele verden ut fra kvalitet og kreativitet.

– Dette er en flott og solid anerkjennelse av Hormonsjekk-kampanjen og vårt arbeid for trygge produkter, sier fagdirektør Gunstein Instefjord i Forbrukerrådet.
– Vi håper at all oppmerksomheten Hormonsjekk får, legger ytterligere press på kosmetikkprodusenter til å fjerne hormonforstyrrende kjemikalier fra sine produkter.

Hormonsjekk har tidligere også vunnet flere priser, blant annet fikk Hormonsjekk reklamebransjens ærespris «Grand Prix» i Gulltaggen 2012, samt Gullblyanten 2012 og Bronsje i Clio Awards.

Stor suksess

Hormonsjekk-appen ble lansert høsten 2011 og gjør det mulig å skanne kosmetikk- og kroppspleieproduktene for hormonforstyrrende kjemikalier. Så langt er appen lastet ned
130 000 ganger og det er foretatt over 1,5 millioner skanninger.

Selv om det er tillatt å selge produkter med disse stoffene, mener Forbrukerrådet at et strengere regelverk må på plass med føre var-prinsippet til grunn, slik at hver enkelt slipper å bære denne risikoen.

– En «cocktail» av små mengder av ulike hormonforstyrrende stoffer som hver for seg er ufarlige, kan være skadelige når de virker sammen. Forskere mistenker da også at disse kjemikaliene blant annet kan føre til dårlig sædkvalitet, testikkelkreft, misdannelser på kjønnsorganer og for tidlig pubertet, sier Gunstein Instefjord.

Den offisielle prisutdelingen finner sted i Abu Dhabi, 3.-5. februar 2013.

Last ned Hormonsjekk gratis på Google play eller App store,

Bilde av ansatt: Øyvind Herseth Kaldestad.Foto

Øyvind H. Kaldestad

Kommunikasjonsrådgiver – digitale rettigheter og strøm

Abonner på vårt nyhetsvarsel