Siste nytt

Den beste sykehjemsmaten finner du på Vinstra

24. oktober, 2016

Sundheim bo- og treningssenter på Vinstra i Gudbrandsdalen er vinneren av Gylne måltidsøyeblikk 2016. Omtrent to hundre institusjoner deltok i konkurransen i år, og fem finalister kjempet om førstepremien på 30 000 kroner.

– Det er viktig at måltidet blir et høydepunkt, ikke bare et holdepunkt i hverdagen. Underernæring er en stor utfordring blant eldre. Sundheim bo- og treningssenter tar dette på alvor. Kjøkkensjefen går hver dag rundt og ber om innspill fra beboerne til hva han bør servere. Ut fra deres ønsker serverer han de lekreste retter, sier forbrukerdirektør Randi Flesland.

Smilende.Sykehjemsansatte.Foto

God mat og mulighet for selv å påvirke hva som står på menyen, gir matglede. Konkurransen skal bidra til økt bevissthet rundt dette. Gylne Måltidsøyeblikk har i år vært et samarbeid mellom Landbruks- og matdepartementet og Forbrukerrådet.

– Sundheim er en verdig vinner og viser hvordan matglede skapes i praksis til glede for både beboere og nærmiljøet på Vinstra. Måltidsglede er viktig og konkurransen Gylne Måltidsøyeblikk skal bidra til at eldre får servert personlig tilpassete måltider av høy kvalitet hver dag, er landbruks- og matminister Jon Georg Dales, kommentar.

Her kan du lese invitasjonen til Gylne Måltidsøyeblikk 2016.

Fem finalister og én vinner

På bakgrunn fra svar fra sykehjem ble fem finalister valgt. De igjen ble besøkt og Sundheim bo- og treningssenter stakk av med prisen.

– Sundheim er et godt sted å bo. Maten er velsmakende og vakkert tilrettelagt. Beboerne gir klart uttrykk om maten smaker. De involveres i menyplanleggingen ved å komme med ønsker om retter og råvarer når de ansatte på kjøkkenet daglig er rundt på avdelingene. De pårørende er velkomne til alle måltid, er juryens begrunnelse for første premien.

Navnene på finalistene:

  • Sundheim bo- og treningssenter i Oppland (Vinner)
  • Gloppen omsorgssenter i Sogn og Fjordane.
  • Løten helsetun i Hedmark
  • Vanylven helse- og omsorgssenter i Møre- og Romsdal
  • Økernhjemmet i Oslo

Juryen bestod av statsråd i Landbruks- og matdepartementet Jon Georg Dale, statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet Fredrik Wang Gierløff, direktør Randi Flesland i Forbrukerrådet, kokk Inge Johnsen fra Liantunet, Birgitta Fyrand fra Pårørendeaksjonen og stortingsrepresentant Bård Hoksrud. Juryen var samstemt.

Les mer om Gylne Måltidsøyenlikk 2016 på regjeringen.no

Abonner på vårt nyhetsvarsel