Siste nytt

ESA aviser klage på hormonsjekk-appen

Forbrukerrådet lanserte høsten 2011 appen Hormonsjekk. Appen gjør det enklere for forbrukerne å finne ut hvilke hudpleieprodukter som inneholder hormonforstyrrende stoffer.

Hormonsjekk-appen er blitt lastet ned mer enn 170 000 ganger, og er blitt brukt til å skanne over 3 millioner produkter. Appen har også vunnet en rekke priser, og nå sist FNs WSA-Mobile Awards mobilpris 2012.

Hormonsjekk_android_2013

– Avgjørelsen understreker det vi hele tiden har hevdet. Forbrukerrådet er i sin fulle rett til å sette forbrukerne i stand til å være føre var og velge bort produkter de ikke ønsker, sier direktør Randi Flesland i Forbrukerrådet.

Tap i tingretten

Naturlig valg, som importerer A-creme til Norge, tapte tidligere i år søksmålet mot Forbrukerrådet for fallende inntekter som følge av appen.

Tingretten viste til at Forbrukerrådet har satt søkelys på et alvorlig tema, og er i sin fulle rett til å sikre at forbrukerne kan ta trygge valg.

Naturlig valg har nå bestemt seg for å anke avgjørelsen inn for lagmannsretten. Med seg har de fått advokatfirmaet Schjødt, som også bistod Kosmetikkleverandørenes forening i deres klage til ESA.

Abonner på vårt nyhetsvarsel