Finn Myrstad tildelt Mozilla Rise 25 Award

16. oktober, 2023

Fagdirektør Finn Myrstad er tildelt Mozilla Rise 25 Awards. Prisen gis til personer som bidrar til et mer etisk, ansvarlig og inkluderende internett.

Finn Myrstad er en av 25 prisvinnere, som blant annet omfatter kunstnere, aktivister, innholdsskapere og tjenesteutviklere. Prisen ble delt ut i forbindelse med Mozillas 25-årsjubileum 13. oktober.   

Prisen blir gitt på bakgrunn av arbeid som er gjort knyttet til personvern, manipulerende design og sikkerhet i internett-tilkoblede produkter, og som blant annet har ført til strengere regulering av overvåkningsbasert markedsføring i Europa, bidratt til EUs Cyber Resilience Act og ny IT-sikkerhetslov i California. Amazon har også fjernet manipulerende design for alle brukere i EU etter en av Forbrukerrådets aksjoner.

Fagdirektør Finn Myrstad.Foto

– Det er utrolig inspirerende at Forbrukerrådets arbeid blir lagt merke til og verdsatt langt utenfor Norges grenser. Arbeidet vårt har blitt brukt til politikkutvikling både i EU og andre steder, og det er derfor ekstra hyggelig at vår svært dyktige og dedikerte kollega Finn Myrstad har fått denne prisen. Han jobber selvsagt ikke alene, men har over tid bygget opp et sterkt team hos oss. Lille Norge kan så avgjort gjøre en forskjell, sier direktør Inger Lise Blyverket.  

– Prisen er en flott anerkjennelse av det arbeidet vi har lagt ned for å sikre forbrukervernet i en tid da digitaliseringen blir stadig mer altomfattende. Her er det selvfølgelig mange som skal dele æren, både i Forbrukerrådet og blant våre samarbeidspartnere i Europa og USA, sier fagdirektør Finn Myrstad.

Mozilla er en ideell organisasjon som arbeider for å fremme et åpent og trygt internett. Mozilla står blant annet bak bak nettleseren Firefox, og er engasjert i å beskytte personvernet, fremme bruk av åpen kildekode og gi brukerne økt kontroll over sitt digitale liv.

Arrangementet fant sted fredag kveld i Berlin. Opptaket kan sees her.

Bilde av ansatt: Øyvind Herseth Kaldestad.Foto

Øyvind H. Kaldestad

Kommunikasjonsrådgiver – digitale rettigheter og strøm

Pressemelding på engelsk

See press release in English

Abonner på vårt nyhetsvarsel

Relaterte saker