Siste nytt

Gjør sparepengene lønnsomme

6. mars, 2017

Ikke sjekket sparekontoen på en stund? I så fall taper du ganske sikkert penger. Særlig én gruppe bør ta grep.

Ikke la sparepengene råtne i banken. De fleste høyrentekonti er i virkeligheten lavrentekonti med ned mot null prosent rente. Men det er mulig å få over to prosent rente, uten binding. Likevel er det kun én av ti som flytter sparepengene, viser en undersøkelse fra Finansportalen.

Beste sparerente uten binding er 2,17 prosent, mens laveste er 0 (pr. 1. mars). Hos de største bankene ligger renten rundt 0,5–1 prosent årlig. Det betyr at de fleste taper penger. Heldigvis er det svært enkelt, kjapt og gratis å flytte sparepengene.

Lett å bytte

På finansportalen.no får du oversikt over alle sparetilbud, og du får hjelp til å flytte sparepengene. På få minutter kan du mangedoble avkastningen.

– Å flytte sparepengene er det enkleste man kan gjøre. Det kreves ikke noe kundeforhold, og det er heller ingen kostnader forbundet med flyttingen, sier daglig leder av Finansportalen, Elisabeth Realfsen. På finansportalen.no er det enkelt å øke avkastningen på sparepengene. Særlig én gruppe taper mye penger på lav rente.

Bilde av ansatt: Elisabeth Realfsen

«Grått gull»

Mange pensjonister har store beløp stående på høyrentekonti, som i virkeligheten er konti med lav eller ingen avkastning.

– Pensjonister som låner sparepengene gratis til bankene, omtales ofte som grått gull, fordi de er svært lønnsomme kunder for bankene. På få minutter kan de mangedoble avkastningen. Det er heller ikke mer risikabelt å bytte til en høyrentekonto som faktisk har gode rentebetingelser, sier Realfsen.

Bilde av ansatt: Henrik Ebne.Foto

Henrik Ebne

Kommunikasjonsrådgiver forbrukerrettigheter

Abonner på vårt nyhetsvarsel