Digital

Google bortforklarer omfattende sporing

13. mars, 2019

– Googles svar til svenske Datainspektionen endrer ikke grunnlaget for vår klage, mener Sveriges Konsumenter og Forbrukerrådet.

Basert på Forbrukerrådets rapport «Every step you take», som viser hvordan Google manipulerer brukerne til å bli kontinuerlig overvåket, klagde forbrukerorganisasjoner i åtte land inn Google til sine respektive personvernmyndigheter for brudd på den europeiske personvernlovgivningen (GDPR).

Datainspektionen i Sverige startet i januar behandling av klagen fra Forbrukerrådets søsterorganisasjon Sveriges Konsumenter. Sveriges Konsumenter og Forbrukerrådet har nå sendt svar på Googles redegjørelse til Datainspektionen.

Gro Mette Moen.Foto

– Svaret fra Google endrer ikke grunnlaget for vår klage. Brukerne blir manipulert til å godta at Google kan spore dem døgnet rundt, gjennom utspekulert design og misvisende informasjon, sier fagdirektør Gro Mette Moen i Forbrukerrådet.

– Vi kan fortsatt ikke se at de har lovlig grunnlag for å behandle disse opplysningene, og er spent på konklusjonen fra personvernmyndighetene i Sverige.

Bilde av ansatt: Øyvind Herseth Kaldestad.Foto

Øyvind H. Kaldestad

Kommunikasjonsrådgiver – digitale rettigheter og strøm

Abonner på vårt nyhetsvarsel