Siste nytt

Hør hør! Podkast fra Forbrukerrådet

29. juni, 2022

Nå kan du høre deg opp på rettighetene dine – og få andre gode tips med på veien. Podkasten «Life hacks med Forbrukerrådet» gir deg nyttig kunnskap rett i øret.

Hvert år svarer Forbrukerrådet på mange tusen henvendelser fra forbrukere som har spørsmål om rettigheter eller ønsker råd i en konkret forbrukersak. Samtidig svarer våre talspersoner daglig på mediehenvendelser om hva forbrukere har og bør ha rett på. Siden stadig flere tar til seg informasjon via podkast, kaster vi oss på bølgen – og byr på kort og informativ rettighetsprat om ting mange lurer på.

Berit Aamodt og Thomas Iversen ved mikrofon i podkaststudio
Berit og Thomas formidler forbrukerrettigheter med godt humør. Foto: Gøril Furu, Forbrukerrådet

Temaer mange spør om

Life hacks med Forbrukerrådet tar for seg ett tema i hver episode, og vi prøver å få sagt det viktigste du trenger å vite på cirka 20 minutter. Temaene denne første sesongen er valgt blant emner som vi får mange spørsmål om og som er relevante for unge forbrukere, som er de som vet minst om rettighetene sine. Derfor kan du nå høre episoder om elsparkesykler, hva vi gjør når alt blir dyrere og forholdsregler for kommende russekull. Dette i tillegg til reise og husleie, som er to temaer veldig mange tar kontakt med oss om. «Life hacks» finner du der du vanligvis lytter til podkast, eller du kan høre direkte fra nettsiden vår om du klikker her.

Mann snakker i mikrofon ved miksebord. Han ser på gjester og har PC foran seg. I bakgrunnen er det et banner med Forbrukerrådet.på
Bengt-Eigil trives som podkast-vert. Foto: Gøril Furu, Forbrukerrådet

Kuriosa og kjendishacks

Podkasten dreier seg altså mest om rettigheter, men vi byr også i hver episode på et skråblikk fra veiledningstjenesten vår. Det kan være en henvendelsene som skiller seg ut i mengden, en artig historie eller en spesiell utfordring forbrukere ønsker hjelp med. Og så er det life hacks selvfølgelig. Fra ekte mennesker som har noe å lære bort. Vi har utfordret et knippe kjente fjes og stemmer til å dele sine beste hacks, og du kan bli litt klokere av Solveig Barstad, Stian «Staysman» Thorbjørnsen, Gunnar Garfors, Ingrid Simensen og Ronny Brede Aase om du hører på episodene vi har lagt ut så langt.

Snart kommer det flere episoder, og hvis du har et ønske om hva vi skal ta opp til høsten, en mening om det du har hørt eller smarte life hacks du vil dele, så må du gjerne sende en epost til lifehacks@forbrukerradet.no.

Abonner på vårt nyhetsvarsel

Relaterte saker