Økonomi

Velkommen, Egen pensjonskonto!

6. november, 2020

I dag varslet regjeringen at Egen pensjonskonto vil bli lansert 1. januar 2021. Forbrukerrådet ønsker innføringen varmt velkommen.

Innføringen av ordningen vil berøre nærmere 1,5 millioner nordmenn. Forbrukerrådet har tro på at den nye ordningen vil bidra til å forenkle pensjonssparingen for svært mange.

— Mange forbrukere opplever pensjonsmarkedene som kompliserte og utilgjengelig. Med Egen pensjonskonto vil pensjon bli mer oversiktlig for dem som har jobbet hos flere arbeidsgivere i privat sektor, sier fagdirektør for finans i Forbrukerrådet, Jorge Jensen.

Forbrukerrådet er trygge på at innføringen av Egen pensjonskonto til neste år vil bety at det vil bli både mer pensjon for den enkelte, men også skarpere konkurranse i et marked som er viktig for svært mange forbrukere.

Jorge jensen.foto

Trygge på lovverket

Forbrukerrådet har selv hatt mulighet til å bidra inn i prosessene som har ført til at ordningen nå trer i kraft fra årsskiftet.

— Vi opplever at Finansdepartementet har ført lovarbeidet frem på en åpen og inkluderende måte. Vi har hatt rikelig med anledninger til å fremføre vårt syn på innføringen for de reelle beslutningstakerne. Vi er derfor trygge på at rammeverket rundt det som lanseres 1. januar 2021 er forbrukervennlig, selv om det er forhold ved gebyrene som vi kunne ønske var annerledes, forteller Jensen.

Lurer du på hva det er som vil inntreffe 1. januar 2021, så anbefaler vi deg å besøke Finansportalen for å bli bedre kjent med hva Egen pensjonskonto egentlig er, og hvordan denne tjenesten kan gjør nettopp din fremtidige pensjonshverdag god og tygg.

Les mer her

nærbilde av kommunikasjonsrådgiver Maren Struksnæs.Foto

Maren Van Buren Struksnæs

Kommunikasjonsrådgiver – forbrukerrettigheter og digitale spill

Abonner på vårt nyhetsvarsel