Økonomi

Nå starter gruppesøksmålet mot DNB. Her finner du alt om rettssaken

17. november, 2017

Mandag 20. november starter norgeshistoriens største gruppesøksmål i Oslo Tingrett. 180.000 fondskunder har betalt 690 millioner kroner for mye i gebyrer til DNB, og Forbrukerrådet tar banken til retten for å få pengene tilbake i småsparernes lommer.

– DNB har tatt seg veldig godt betalt for en tjeneste de ikke har levert til kundene. Med det nye pensjonssystemet, forventes det at forbrukere skal ta stadig mer ansvar for egen pensjon og hvordan sparepengene plasseres. For at kundene i det hele tatt skal kunne treffe gode valg, så må det være balanse i forholdet mellom selskapene og kundene. Slik er det ikke i dag, og det viser denne saken godt, sier direktør i Forbrukerrådet, Randi Flesland.

Randi Flesland og finansgruppen foran DNB.Foto

Foto: Forbrukerrådet

Lurer du på om du er med i søksmålet? Ring DNB

Hvis du lurer på om du er omfattet av søksmålet, kan du ta kontakt med DNB for å få en bekreftelse. Du er automatisk omfattet av gruppesøksmålet hvis du på ett eller annet tidspunkt i perioden 1.1.2010–31.12.2014 eide andeler i et av disse verdipapirfondene:

  • DNB Norge
  • DNB Norge (I)
  • Avanse Norge (I)

– DNB ønsker ikke å gi Forbrukerrådet listene over hvem som er omfattet av søksmålet. Du er derfor nødt til å ta direkte kontakt med banken hvis du har spørsmål om hvilke fond du eventuelt har andeler i, forteller Flesland.

Kontakt DNB: Telefon: 22 47 40 00 eller  e-post: fond@dnb.no

– Jeg er omfattet, hva nå?

Du blir ikke påført noen kostnader som medlem av gruppesøksmålet, og vil heller ikke måtte bidra eller medvirke på noen måte. Hvis du allikevel ønsker å melde deg ut av gruppesøksmålet, må du ta kontakt med Oslo Tingrett.

– Hvis søksmålet fører frem, vil du motta et erstatningsbeløp. Hvis søksmålet ikke fører frem, er den eneste konsekvensen at du ikke senere kan fremme samme krav selv, sier Flesland.

Følg saken på nett

Dersom du er en av de 180.000 andelseierne vi representerer, vil du kanskje følge med på saken.

Forbrukerrådet er tilstede i rettssalen, og vil komme med daglige oppdateringer på vår hjemmeside. Du kan også melde deg på vårt nyhetsvarsel.

Bilde av ansatt: Jorge Jensen.Foto

Jorge Jensen

Fagdirektør

Abonner på vårt nyhetsvarsel