Siste nytt

Forbrukerrådet holder TED-foredrag på Halloween

31. oktober, 2018

TED Talks publiserte i dag fagdirektør Finn Myrstads innlegg om hvorfor vi bør være redde for tilkoblede dukker, og om det skjuler seg noe skummelt i 900 sider med brukervilkår.

– TED-plattformen gir oss en unik anledning til å nå flere og nye målgrupper om hvorfor trygge, internettilkoblede produkter- og tjenester er en forutsetning for videre utvikling, sier forbrukerdirektør Randi Flesland.

– Invitasjonen til å snakke på TED er også en flott anerkjennelse av vårt arbeid for bedre forbrukerrettigheter, og sporer til videre innsats for å sikre forbrukernes stilling i en stadig mer digital hverdag.

TED er en ikke-kommersiell organisasjon som ønsker å spre «gode ideer» gjennom korte foredrag. Innleggene har millioner av seere verden over, og kun et fåtall nordmenn har blitt invitert til å holde offisielle foredrag.

Utrygge leker og smartklokker for barn

Forbrukerrådet har tidligere testet en rekke digitale produkter og tjenester, slik som leker, smartklokker og treningsarmbånd. Flere av disse testene har fått global oppmerksomhet, og forbrukerorganisasjoner verden over har aksjonert i samarbeid med Forbrukerrådet.

I etterkant har blant annet den tilkoblede dukken «Cayla» blitt plassert på spionmuseet i Berlin, fjernet fra hyllene til Walmart, og nå sist fremhevet som en direkte årsak til at California får på plass lover for tryggere tilkoblede produkter. Samtidig er mye ugjort.

– Fortsatt opplever vi at det tilbys et vell av usikre produkter til forbrukere. Det er et opplagt behov for bedre regelverk, økt tilsyn og bransjestandarder for å sikre trygge og forbrukervennlige produkter, sier Randi Flesland.

– Det er også på høy tid at butikkene som selger disse produktene er seg sitt ansvar bevisst, og vet hva de har i hyllene. I dag er det dessverre altfor mange eksempler som viser at dette ikke er tilfellet.

Bilde av ansatt: Øyvind Herseth Kaldestad.Foto

Øyvind H. Kaldestad

Kommunikasjonsrådgiver – digitale rettigheter og strøm

Pressebilder Finn Myrstad på TED Talks

Pressebilde 1 Finn Myrstad Ted Talks (foto: Ryan Lash/TED)

Pressebilde 2 Finn Myrstad Ted Talks (foto: Ryan Lash/TED)

Abonner på vårt nyhetsvarsel