Økonomi

Gruppesøksmålet mot DNB er kåret til årets juridiske prestasjon

19. februar, 2021

Ett år etter at dommen i gruppesøksmålet mot DNB falt i Høyesterett har norske advokater kåret nettopp denne saken som årets juridiske prestasjon. Våre samarbeidspartnere i advokatfirmaet Mageli får fortjent heder for arbeidet.

Avisside som forteller om kåringen saken handler om

Fem års kamp

— Saken var prinsipielt viktig og det manglet rettslige avklaringer rundt fondskundenes rettigheter, ikke bare i Norge, men også i resten av Europa. Slike prinsipielle avklaringer er det få andre som er motivert eller i stand til å ta enn organisasjoner som oss, sier direktør i Forbrukerrådet Inger Lise Blyverket.

Våre advokater, Steinar Mageli og Jens-Henrik Lien i Advokatfirmaet Mageli, mottok diplomet på Hamar 17. februar i år.

— Vi jobbet tett og godt med Advokatfirmaet Mageli i fem år om denne saken, og vi er selvsagt enige med de andre advokatfirmaene i Norge som har stemt frem arbeidet deres som årets juridiske prestasjon, smiler Blyverket.

Representanter for Forbrukerrådet og advokatfirmaet Mageli ved Borgarting Lagmannsrett

Forbrukerrådet var grupperepresentant for de 180 000 fondskundene som var berørt av saken. Gruppesøksmålet skiller seg fra andre gruppesøksmål ved at saken var anlagt etter utmeldingsalternativet, som tvisteloven åpner for.

Mer fra Forbrukerrådet om gruppesøksmålet finner du her.

Årlig kåring

Siden 1998 har Finansavisen delt ut heder til norske jurister og advokatfirma for sin faglige innsats. I den overordnede kategorien Årets juridiske prestasjoner vant gruppesøksmålet mot DNB.

Det er de 100 største advokatfirmaene i Norge som nominerer og stemmer frem saken som kåres til årets juridiske prestasjon.

Dette er ikke første gangen at Forbrukerrådets saker vinner frem i kåringen av årets juridiske prestasjon. Seieren over DNB i Røeggen-saken, som ble ført av Advokatfirmaet Elden, ble kåret av årets juridiske prestasjon i 2014.

Bengt- Eigil Ruud.Foto

Bengt-Eigil Ruud

Kommunikasjonsrådgiver – forbrukerrettigheter, bolig og dagligvare

Abonner på vårt nyhetsvarsel