Tusenvis av norske bredbåndkunder har fått krav i posten for ulovlig nedlasting. – Ikke svar og ikke betal, er Forbrukerrådets klare råd.

Det danske advokatfirmaet Njord Law Firm har sendt krav til flere tusen nordmenn for påstått ulovlig nedlasting av filmen «London is falling».

Selskapet ber i brevet om svar på om mottakeren har sikret nettverket sitt med passord, og om noen i husstanden har sett filmen. I brevet tilbys det å avslutte saken mot en betaling av 2700 kroner.

– Dette fremstår som et rent trusselbrev, hvor man forsøker å skremme kundene til å betale, sier fagdirektør Finn Myrstad i Forbrukerrådet.

Mann river brev.foto

Foto: Colourbox

Ikke svar, ikke betal

Forbrukerrådets klare råd er å se bort fra både brev og krav.

Kravet fremstår som urettmessig, og kan heller ikke sendes til inkasso. Selskapet har ikke nok beviser til å trekke de slutningene de gjør. Skulle saken mot formodning gå til retten, anbefaler vi deg å ta kontakt med Forbrukerrådet.

Når det gjelder spørsmålene advokatfirmaet stiller, så har du ingen plikt til å svare. Selskapet opplyser heller ikke hva de vil bruke svarene til.

Et gufs fra fortiden

Forbrukerrådet har i en årrekke påpekt at gode, lovlige løsninger er veien å gå. Som musikkbransjen ettertrykkelig har bevist, så ønsker forbrukerer å betale for det innholdet de benytter.

– Vi er glade for at norske rettighetshavere ikke stiller seg bak denne «kampanjen». Å skremme potensielle kunder er ingen god strategi for å få på plass et forbrukervennlig og fremtidsrettet marked.

Brev til Nord Law Firm

Forbrukerrådet og IKT Norge sendte 24.01.17 brev til Njord Law Firm med kritikk av selskapets fremgangsmåte.

Brev til Njord Law Firm 24.01.17

 

Bilde av ansatt: Øyvind Herseth Kaldestad.Foto
Øyvind H. Kaldestad
Kommunikasjonsrådgiver – digitale rettigheter og strøm
(+47) 480 82 619
ohk@forbrukerradet.no
Abonner på vårt nyhetsvarsel

Relaterte saker