Siste nytt

La dama kjøpe bilen

19. november, 2019

Kvinner tar færre sjanser når de skal kjøpe bruktbil, viser en undersøkelse utført av Forbrukerrådet.

Forbrukerrådet har spurt tusen bruktbilkjøpere om deres erfaringer. Ett av funnene er at kvinner opptrer mer rasjonelt når de handler bruktbil, enn det menn gjør.

Tar færre sjanser

Kun to av ti kvinner kjøper bil uten tilstandsrapport, mens fire av ti menn gjør det samme. Kvinner er også flinkere til å sørge for kjøpekontrakt. Kun seks prosent av kvinnene sier at de har droppet kjøpekontrakt, mens hele 11 prosent av mennene dropper kontrakt.

Kvinner kjøper også noe nyere biler med kortere kjørelengde. Den gjennomsnittlige bilen kjøpt av en kvinne er 7,3 år, mot 8,4 for menn. Kjørelengden er 93 000 km for biler kjøpt av kvinner, mot 105 000 km for menn.

Landevei med bil.Foto

Mens menn liker dieselbiler, kjøper kvinner mer teknisk avanserte bruktbiler. Dobbelt så mange kvinner som menn kjøper hybridbil. Kvinner er også litt flinkere til å prøvekjøre før de underskriver bruktbilkontrakten.

Dette betyr at kvinnene er mer fornøyd med bruktbilkjøpet enn menn. 77 prosent av kvinnene sier at de er svært fornøyd, mot 73 prosent av mennene, så la dama kjøpe bil neste gang!

– Uansett kjønn kan det lønne seg å gå gjennom Forbrukerrådets sjekkliste for kjøp av bruktbil før man slår til, sier forbrukerdirektør Inger Lise Blyverket.

Sjekk Forbrukerrådets tips for kjøp av bruktbil

Bilde av ansatt: Henrik Ebne.Foto

Henrik Ebne

Kommunikasjonsrådgiver forbrukerrettigheter

Abonner på vårt nyhetsvarsel