Konkurransetilsynet har konkludert med at Telenor la hindringer i veien for et tredje mobilnett. Norske forbrukere har betalt prisen, og står igjen som de store taperne, mener Forbrukerrådet.

Konkurransetilsynet ila i dag Telenor et historisk høyt gebyr på 788 millioner kroner for å ha misbrukt sin dominerende stilling. Tilsynet har funnet det bevist at selskapet bevisst har lagt hindringer i veien for Network Norways investeringer i det tredje mobilnettet.

– Størrelsen på gebyret understreker alvoret i saken. Selskapet har da også tjent svært godt på den manglende konkurransen. Når Telenor misbruker sin stilling, undergraver dette både konkurransen og tilliten til selskapet, sier Forbrukerdirektør Randi Flesland.

Mann holder mobil.foto

Foto: Colourbox

Dårlig konkurranse

Forbrukerrådet har ved flere anledninger påpekt at konkurransesituasjonen i det norske mobilmarkedet er for dårlig, hvor Telenor og Telia har 85 prosent markedsandel.

– Norge er et av få land i Europa med kun to mobilnett. Da er det ingen overraskelse at nordmenn betaler betraktelig mer for databruk, enn forbrukere i våre naboland, sier Randi Flesland.

Bilde av ansatt: Øyvind Herseth Kaldestad.Foto
Øyvind H. Kaldestad
Kommunikasjonsrådgiver – digitale rettigheter og strøm
(+47) 480 82 619
ohk@forbrukerradet.no
Abonner på vårt nyhetsvarsel

Relaterte saker