Forside > Tester, guider og undersøkelser > Forbrukerrådets store privatleasing-guide

GUIDE

Forbrukerrådets store privatleasing-guide

22. oktober, 2018
Er du blant de mange som vurderer å lease din neste bil? Da er det ganske mye du bør være klar over. Les både om fordelene, ulempene og de potensielle fellene i vår store guide.

Klikk bildet for huskeliste

I løpet av de siste årene har privatleasing blitt stadig mer populært. I fjor ble det inngått mer enn 34 000 privatleasing-kontrakter, en økning på hele 36 prosent sammenlignet med 2016. Det meste tyder på at denne trenden vil fortsette, og at stadig flere forbrukere vil velge privatleasing fremfor det mer tradisjonelle bilkjøpet.

Men hva er egentlig en leasingavtale? Hvilke fordeler og ulemper har leasing sammenlignet med et ordinært billån? Og hvilke feller er det du bør passe deg for?

Mye å tenke på

Klikk bildet for fordeler og ulemper

Svarene på disse spørsmålene finner du i denne guiden. Fordi det er mye som kan sies om privatleasing, er guiden delt opp i en rekke kapitler.  De aller viktigste rådene er samlet i kapittel 2, men først skal vi se nærmere på hva det faktisk vil si å lease en bil.

Forbrukerrådet takker følgende kilder for bistand med denne guiden: Autolease/DNB, BMW Financial Services, LeasePlan Norge, Nordea Finance, Santander Consumer Bank, Toyota Financial Services, Volkswagen Møller Bilfinans, Norges Bilbransjeforbund, Gjensidige, If, SpareBank 1