Forside > Merkeoversikten > Brødskala’n

MERKE

Brødskala’n

Brødskala’n er en frivillig privat merkeordning som viser andel av sammalt mel og hele korn i brød.

Dette betyr Brødskala’n:

  • fint brød – ett kakestykke (0-25% sammalt mel eller hele korn)
  • halvgrovt brød – to kakestykker (25-50% sammalt mel eller hele korn)
  • grovt brød – tre kakestykker (50-75% sammalt mel eller hele korn)
  • ekstra grovt brød – fire kakestykker (75-100% sammalt mel eller hele korn)

Merkene kan anvendes for brødvarer, inklusive ferdigmikser til hjemmebaking og brødbaser til bakere.

Hvem godkjenner?

Merkene kan brukes etter avtale med merkeeier NHO Mat og Drikke.

Hvem står bak?

NHO Mat og Drikke eier merkeordningen.

Åpenhet og kostnader

Merkebrukere som ikke er medlem av Baker- og Konditorbransjens Landsforening (BKLF) eller NHO Mat og Drikke, må betale et årlig vederlag i forhold til melforbruket, fra 10 000 kroner til 20 000 kroner.

brodskala