Siste nytt

Ikke betal svindelkrav fra Hengeler & Latham

5. juni, 2018

Forbrukerrådet har fått henvendelser fra hele landet fra forbrukere som fortviler over en ukjent regning på over 3000 kroner fra advokatfirmaet Hengeler & Latham, for ulovlig nedlasting av film.

Svindelbrev.Foto

Brevet er anmeldt som svindel, og politiet ønsker å kartlegge omfanget og ber folk ta kontakt.

– Ikke svar eller betal brevet, men send en kopi av brevet til politiet der du bor. Du innrømmer ikke ulovlig nedlasting av den grunn, så du har ingenting å frykte, beroliger leder for forbrukerdialog Pia Cecilie Høst, i Forbrukerrådet.

IP-adresse holder ikke som bevis

I fjor fikk over tusen nordmenn brev fra det danske advokatfirmaet Njord Law Firm, som krevde inn penger for ulovlig nedlasting av filmen «London has fallen».

Her kan du lese om saken

– Den som har et krav mot noen, har bevisbyrden. Det betyr at de må bevise at du har gjort noe ulovlig. Det er ikke nok å vise til at filmen er blitt ulovlig lastet ned på en ip-adresse du eier, eller en wifi-sone som du har kryptert med passord, kan Høst fortelle.

Klag når du får en ukjent regning

Får du en regning i posten som du ikke kjenner til, eller som du er uenig i, så klag. Send et brev eller e-post til avsender. De kan ikke gå til inkasso, og blir du mot formodning kalt inn til Forliksrådet, så ta kontakt med oss for veiledning.

Her kan du lese om hva du skal gjøre når du får en ukjent regning.

Abonner på vårt nyhetsvarsel