Tips og råd for bedre privatøkonomi


På denne siden kan du finne enkle råd som kan bidra til å spare inn på blant annet forsikring, strømregning og lån, i tillegg til veiledere for deg som sliter med inkasso og betalingsproblemer.

Gode råd i dyre tider

Det er dyre tider i Norge. Lommeboka merker det godt; stigende rente i tillegg til økte matvare-, strøm- og drivstoffpriser legger press på husholdningsøkonomien. Det er på høy tid å forberede seg på at flere kan havne i økonomiske problemer.

Kampen mot økonomiske forskjeller blir viktigere, og derfor kommer Forbrukerrådet med flere forebyggende råd til norske forbrukere. På denne siden kan du finne enkle råd som kan bidra til å spare inn på blant annet forsikring, strømregning og lån, i tillegg til veiledere for deg som sliter med inkasso og betalingsproblemer

Spar inn på lånet

Det kan være gode penger å spare på å reforhandle lånene dine. Forbrukerrådets tjeneste Finansportalen gir deg muligheten til å sammenligne lån, og finne det billigste alternativet for deg. Slik kan du reforhandle eller bytte lån, og spare penger hver måned.

Spar inn på forsikring

Er det lenge siden du har gjennomgått forsikringene dine? Da kan du antageligvis spare penger på å reforhandle forsikringsavtalene, eller bytte til billigere forsikringer. Sammenlign og finn billig forsikring på Finansportalen.

Spar inn på strømregningen

Forbrukerrådets tjeneste Strømpris overvåker strømmarkedet og viser de beste avtalene for deg. Her kan du finne og sammenligne de beste avtalene på markedet, og få en bedre pris på din strømavtale.

Betalingsproblemer

Sliter du med å få endene til å møtes, eller har du opplevd å få inkassovarsler i posten? Forbrukerrådet gir deg råd om hvor du kan få hjelp, og hvordan du rydder opp i regningskaos

Hør våre podcaster om økonomi og strøm