In English
Utfordringer ved tingenes internettSe seminaret: Dine data er til salgsPresentasjon på SXSW 2017
Tre av fire er bekymret for sikkerhet og personvern i smarte produkter. Forbrukerrådet mener det må komme på plass krav til IKT-sikkerhet for produkter som er koblet på nett.
Forbrukerrådet legger i dag frem flere forslag på dagens G20-møte, som vil bedre sikkerheten i tilkoblede produkter rettet mot barn.
Forbrukerrådet avdekket i september alvorlige sikkerhetsbrister i klokkene fra Gator Norge og GPSforbarn. Etter at selskapene har prøvd å rydde opp, er utrolig nok resultatene like ille, og i et av tilfellene verre.
Forbrukerrådets kampanje #toyfail vant kategorien «Public Affairs» i European Excellence Award 2017. - En flott anerkjennelse av arbeidet for tryggere internettilkoblede produkter, sier Randi Flesland.
Forbrukerrådet har avdekket alvorlige sikkerhetsbrister i smartklokker for barn. Fremmede kan enkelt ta kontroll over klokkene og bruke den til å spore og avlytte barnet.
Det stilles for svake krav til sikkerhet når det kommer til internettilkoblede produkter. Forbrukerrådet arrangerte i dag et seminar i EU-parlamentet for å diskutere hvordan forbrukerbeskyttelsen kan ivaretas bedre.
Tar vi innover oss de virkelige utfordringene med kunstig virkelighet (VR) og følelsessensorer? I alt oppstyret rundt mulighetene VR-teknologien representerer, har implikasjonene for personvern og manipulering stort sett flydd under radaren.
Den internettilkoblede dukken «My Friend Cayla» forbys nå i Tyskland. Samtidig pumpes den ut til sterkt redusert pris i norske butikker. – Kritikkverdig, mener Forbrukerrådet.
De internettilkoblede lekene i-Que og Cayla er uten sikkerhet, deler det barnet sier og inneholder snikreklame. Forbrukerrådet ber nå butikkene stoppe salget av lekene.
My Friend Cayla og i-Que svikter stygt når det kommer til å ivareta sikkerhet, person- og forbrukervern, viser Forbrukerrådets gjennomgang av internettilkoblede leker.
Flere av treningsarmbåndene på markedet bryter norsk og europeisk forbruker- og personvernlovgivning. Forbrukerrådet klager nå inn fire av produsentene til Datatilsynet og Forbrukerombudet.
Her finner du hva forbrukere skal kunne forvente når de kjøper og tar i bruk aktivitets- og treningsarmbånd.
Her finner du noen gode råd for å ivareta forbruker- og personvernet ditt når du benytter aktivitets- og treningsarmbånd.